Stamppot Witte Kool met Kerrie en Ananas
Een verrassende stamppot met witte kool, kerrie en ananas, perfect in combinatie met knapperige visnuggets of kibbeling. Een heerlijke mix van hartig en zoet!
Equipment
- ruime pan
Ingrediënten
Instructies
- Kook de aardappelen in een ruime pan met weinig zout in ± 20 minuten gaar.
- Giet de aardappelen af en stamp ze grof.
- Voeg de melk en boter toe en meng tot een smeuïge puree.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan, roer de kerrie erdoor en bak de witte kool 5 minuten al omscheppend.
- Snijd de ananasschijven in stukjes en schep deze samen met de witte kool door de puree.
- Verwarm de visnuggets of kibbeling volgens de instructies en serveer bij de stamppot.
- Optioneel:
- Serveer met kerriesaus voor extra smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Bestrooi met fijngehakte peterselie en serveer met een frisse komkommersalade voor extra balans.
Wijnadvies:
Een frisse, lichtzoete witte wijn zoals een Riesling past goed bij de zoete ananas en kruidige kerrie in dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 640 kcal | koolhydraten: 85 g | Protein: 22 g | Vet: 24 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 14 g