Stoofpeertjes
Boodschappen 10-2006
Ingrediënten
- 8 stoofpeertjes liefst met steeltje
- 1 fles witte wijn
- 200 g geleisuiker
- 1 citroen
- 1 vanillestokje
- 1 kaneelstokje
Instructies
- Schil de peertjes met een dunschiller vanaf het steeltje naar beneden.
- Verwijder het klokhuis vanaf de onderkant met een meloenboortje of appelboor.
- De peren blijven daardoor na het stoven mooi staan.
- Zetd e peertjes in een pannetje, voeg de wijn en de suiker toe en zorg dat de peren onder staan.
- Boen de citroenen schoon en schil ze met een dunschiller.
- Voeg de schilletjes bij de peertjes.
- Halveer de citroen en pers deze uit.
- Voeg het ssap en de uitgeperste citroenhelften bij de peertjes.
- Snij het vanillestokje open en leg het er samen met het kaneelstokje bij.
- Breng de peertjes aan de kook en laat ze daarna zachtjes garen.
- Zorg dat de peertjes onder het vocht blijven, leg eventueel een bordje op de peren zodat ze onder blijven staan.