Stoofpotje van paprika en lamsvlees van Astrid Veltman
Ingrediënten
Instructies
- Pel de uien en snijd ze in stukken.
- Bestrooi het lamsvlees met peper en zout.
- Verhit 3 eetlepels olie en bak het vlees en de uien bruin.
- Schenk er de bouillon bij.
- Knijp de knoflook erboven uit.
- Stoof het vlees 1½ uur.
- Maak de paprika’s schoon en snijd ze in grove stukken.
- Snijd de aubergine in plakken, bestrooi deze met zout en laat ze 15 minuten rusten.
- Spoel de plakken af, dep ze droog en snijd ze in stukken.
- Snijd de tomaten in vieren.
- Verhit 2 eetlepels olie en bak de aubergine goudbruin.
- Voeg de paprika’s en tomaten toe en bak ze ± 5 minuten mee.
- Voeg dit allemaal toe aan het lamsvlees en laat het nog ongeveer 15 minuten stoven.
- Bestrooi het gerecht met peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met rijst.