Stoofpotje van paprika en lamsvlees van Astrid Veltman

Porties: 4
Total time 1 minuut
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 500 gram lamsvlees
  • zout peper
  • olie
  • ½ dl bouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 aubergine
  • 300 gram tomaten
  • peterselie

Instructies

  • Pel de uien en snijd ze in stukken.
  • Bestrooi het lamsvlees met peper en zout.
  • Verhit 3 eetlepels olie en bak het vlees en de uien bruin.
  • Schenk er de bouillon bij.
  • Knijp de knoflook erboven uit.
  • Stoof het vlees 1½ uur.
  • Maak de paprika’s schoon en snijd ze in grove stukken.
  • Snijd de aubergine in plakken, bestrooi deze met zout en laat ze 15 minuten rusten.
  • Spoel de plakken af, dep ze droog en snijd ze in stukken.
  • Snijd de tomaten in vieren.
  • Verhit 2 eetlepels olie en bak de aubergine goudbruin.
  • Voeg de paprika’s en tomaten toe en bak ze ± 5 minuten mee.
  • Voeg dit allemaal toe aan het lamsvlees en laat het nog ongeveer 15 minuten stoven.
  • Bestrooi het gerecht met peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met rijst.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Lamsvlees / Stoofpot / Vlees
Land van herkomst Nederland