Stoofschotel van lam

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote koolrabi
  • 100 gr boter
  • 750 gr mager lamsvlees in blokjes van 2 cm
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 dl rode wijn
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 3 teentjes knoflook uitgeperst
  • 5 eetlepels fijngehakte gemengde kruiden (zoals peterselie tijm, rozemarijn, dragon, en
  • kervel)
  • 150 gr ontbijtspek in blokjes
  • 150 gr sjalotjes in dunne ringen
  • Zout en peper naar smaak
  • Allesbinder optioneel

Instructies

Voorbereiden:

  • Koolrabi halveren en met een meloenboor bolletjes uitsteken.
  • Verhit in een pan 75 gr boter en bak het lamsvlees rondom bruin.
  • Strooi de bloem erover en schep even om.
  • Voeg de rode wijn toe en meng goed.
  • Voeg de gepelde tomaten, knoflook, 3 eetlepels kruiden en de koolrabi-bolletjes toe.
  • Bak in de rest van de boter het ontbijtspek 8 minuten uit.
  • Voeg de sjalotjes toe en bak nog 5 minuten.
  • Meng het spek en de sjalotjes door het vleesmengsel.
  • Laat met de deksel op de pan 1 1/2 uur zachtjes koken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Gebruik eventueel allesbinder om de saus te binden.

Afwerken:

  • Verwarm de stoofschotel zachtjes.
  • Bestrooi voor het serveren met de rest van de kruiden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de stoofschotel van lam met tagliatelle.
Geniet van deze heerlijke stoofschotel met mager lamsvlees en kruidige smaken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stoofpot
Feestdagen etc Kerst