Stoofschotel van tamme konijn

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • eetlepel olijfolie traditioneel
  • 25 g boter
  • 1 zoete ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 4 tamme konijnenbouten
  • paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • deciliter slagroom
  • 1 deciliter droge witte wijn
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • 1 laurierblad
  • ½ tablet tuinkruidenbouillon

Instructies

  • Verhit de olie met de boter in een ruime braadpan en fruit de ui met de knoflook 5 minuten op een halfhoog vuur.
  • Wrijf de konijnenbouten in met paprikapoeder, peper en zout.
  • Schuif de ui aan de kant van de pan en bak de konijnenbouten aan beide kanten bruin.
  • Schenk de slagroom met de wijn in de pan, voeg de tijm en het laurierblad toe en verkruimel de bouillontablet erboven.
  • Stoof de konijnenbouten in ± 1 uur op een heel laag vuur gaar.
  • Lekker met aardappelpuree en broccoli.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Andes Peaks Chardonnay
————————————————————————————————–
Recept categorieën Stoofpot / Wild