Stoofschotel van tamme konijn
Ingrediënten
- 1½ eetlepel olijfolie traditioneel
- 25 g boter
- 1 zoete ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 4 tamme konijnenbouten
- paprikapoeder
- peper
- zout
- 2½ deciliter slagroom
- 1 deciliter droge witte wijn
- 1 eetlepel tijmblaadjes
- 1 laurierblad
- ½ tablet tuinkruidenbouillon
Instructies
- Verhit de olie met de boter in een ruime braadpan en fruit de ui met de knoflook 5 minuten op een halfhoog vuur.
- Wrijf de konijnenbouten in met paprikapoeder, peper en zout.
- Schuif de ui aan de kant van de pan en bak de konijnenbouten aan beide kanten bruin.
- Schenk de slagroom met de wijn in de pan, voeg de tijm en het laurierblad toe en verkruimel de bouillontablet erboven.
- Stoof de konijnenbouten in ± 1 uur op een heel laag vuur gaar.
- Lekker met aardappelpuree en broccoli.