Suprême de volaille ambassadeur
(kipfilet van de ambassadeur)
Ingrediënten
Instructies
- Schil de asperges zorgvuldig en kook ze in ruim gezouten water in 20 minuten gaar.
- Maak ondertussen de champignons schoon en snij ze in vieren.
- Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
- Smelt 50 g boter in een pan en bak hierin de helft van de sjalotjes.
- Als ze kleur krijgen voegen we de champignons toe.
- We laten deze bakken totdat alle vocht verdwenen is.
- Voeg dan de helft van de slagroom toe en laat zachtjes sudderen.
- Smelt 50 g boter in een andere pan en bak hierin gedurende 10 minuten de filets lichtbruin.
- Geef er halverwege zout en peper over en keer ze om.
- Leg de filets op een voorverwarmde schaal.
- Geef de sjalotjes in de rest van de braadboter van de filets.
- Voeg de port toe en laat inkoken.
- Voeg de rest van de slagroom toe en bestrooi met zout en peper.
- Laat nog even inkoken.
- Geef de champignons en asperges rond de filets.
- Schenk de saus erover en serveer direct.