Suprême de volaille ambassadeur

(kipfilet van de ambassadeur)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kippeborstfilets
  • 500 g asperges
  • 3 deciliter slagroom
  • 1 glaasje port
  • 200 g champignons
  • 2 sjalotjes
  • 125 g boter
  • zout
  • peper

Instructies

  • Schil de asperges zorgvuldig en kook ze in ruim gezouten water in 20 minuten gaar.
  • Maak ondertussen de champignons schoon en snij ze in vieren.
  • Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
  • Smelt 50 g boter in een pan en bak hierin de helft van de sjalotjes.
  • Als ze kleur krijgen voegen we de champignons toe.
  • We laten deze bakken totdat alle vocht verdwenen is.
  • Voeg dan de helft van de slagroom toe en laat zachtjes sudderen.
  • Smelt 50 g boter in een andere pan en bak hierin gedurende 10 minuten de filets lichtbruin.
  • Geef er halverwege zout en peper over en keer ze om.
  • Leg de filets op een voorverwarmde schaal.
  • Geef de sjalotjes in de rest van de braadboter van de filets.
  • Voeg de port toe en laat inkoken.
  • Voeg de rest van de slagroom toe en bestrooi met zout en peper.
  • Laat nog even inkoken.
  • Geef de champignons en asperges rond de filets.
  • Schenk de saus erover en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip