Suprême de volaille aux poireaux
(kipfilet met prei)
Ingrediënten
Instructies
- Snij de filets in de dikte open, zodat een beursje ontstaat.
- Snij een truffel in stukjes en vul de filets met stukjes truffel en ganzelever.
- Steek de filets met een borrelprikker dicht.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Maak de prei schoon en snij ze in dunne reepjes van 3 cm lang.
- Smelt de boter en laat hierin de prei zachtjes stoven.
- Snij ook de andere truffel in blokjes en voeg ze bij de prei.
- Pocheer de kipfilets 10 minuten in de bouillon.
- Leg de filets op een voorverwarmde schaal en hou ze warm.
- Kook de bouillon snel in tot ¼ deel over is.
- Leng dit aan met de slagroom en kook weer wat in.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Doe er de prei met de truffel in, verwarm nog even en schenk ze over de kip.
- Serveer meteen.