Suprême de volaille aux poireaux

      Reacties uitgeschakeld voor Suprême de volaille aux poireaux

Suprême de volaille aux poireaux

(kipfilet met prei)
Categorie kip
porties 4
Auteur Voer voor gastronomen

Wat gaat er in

  • 4 kippenborstfilets
  • 50 g ganzelever
  • 4 dl slagroom
  • 50 g boter
  • 2 truffels
  • 5 dl bouillon
  • 2 preien
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar

  • Snij de filets in de dikte open, zodat een beursje ontstaat.
  • Snij een truffel in stukjes en vul de filets met stukjes truffel en ganzelever.
  • Steek de filets met een borrelprikker dicht.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Maak de prei schoon en snij ze in dunne reepjes van 3 cm lang.
  • Smelt de boter en laat hierin de prei zachtjes stoven.
  • Snij ook de andere truffel in blokjes en voeg ze bij de prei.
  • Pocheer de kipfilets 10 minuten in de bouillon.
  • Leg de filets op een voorverwarmde schaal en hou ze warm.
  • Kook de bouillon snel in tot ¼ deel over is.
  • Leng dit aan met de slagroom en kook weer wat in.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Doe er de prei met de truffel in, verwarm nog even en schenk ze over de kip.
  • Serveer meteen.