Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 kabeljauwfilet à 150 gr
- 3 rode paprika’s in stukjes gesneden
- 2 st vleestomaten
- 5 el olijfolie
- 1 blikje tomatenpuree
- 200 gram sjalotjes in kwarten gesneden
- 3 el bloem
- 1 tl paprikapoeder
Instructies
- Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de paprika en vleestomaten 4 minuten.
- Voeg de tomatenpuree toe en stoof zachtjes 15 minuten.
- Verdun eventueel iets met een scheutje water.
- Pureer de saus met een staafmixer en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Houd de saus warm.
- Schep de sjalotjes om met 1 eetlepel olijfolie en wat zeezout.
- Rooster de sjalotjes in een grillpan in 5 minuten bruin en gaar.
- Meng de bloem op een bord met peper, zout en paprikapoeder.
- Haal de visfilets erdoor.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de kabeljauw in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar.
- Schep op vier warme borden een laagje paprikasaus.
- Leg daarop de kabeljauw met de sjalotjes eromheen.
- Serveer er gekookte aardappel of aardappelpuree met broccoli bij.