Surf en Turf met kalfsvlees en gamba’s

Surf en Turf met kalfsvlees en gamba’s

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilet à 150 gr
  • 3 rode paprika’s in stukjes gesneden
  • 2 st vleestomaten
  • 5 el olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 200 gram sjalotjes in kwarten gesneden
  • 3 el bloem
  • 1 tl paprikapoeder

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de paprika en vleestomaten 4 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en stoof zachtjes 15 minuten.
  • Verdun eventueel iets met een scheutje water.
  • Pureer de saus met een staafmixer en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Houd de saus warm.
  • Schep de sjalotjes om met 1 eetlepel olijfolie en wat zeezout.
  • Rooster de sjalotjes in een grillpan in 5 minuten bruin en gaar.
  • Meng de bloem op een bord met peper, zout en paprikapoeder.
  • Haal de visfilets erdoor.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de kabeljauw in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar.
  • Schep op vier warme borden een laagje paprikasaus.
  • Leg daarop de kabeljauw met de sjalotjes eromheen.
  • Serveer er gekookte aardappel of aardappelpuree met broccoli bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Vis / Vlees / Zeevruchten