Sushi van gerookte zalm met nieuwe maatjes
Ingrediënten
- 3 pladijzen van 500 g gefileerd en zonder vel
- 250 g spinazie
- 200 g grote champignons
- 2 tomaten
- 1 citroen
- 1 ei
- 40 g boter
- 15 g bloem
- ½ deciliter visfumet
- 65 g broodkruim
- een handvol gehakte peterselie
- 100 g amandelschaafsel
- peper en zout
Instructies
- De tomaten pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine dobbelstenen snijden.
- De schil van de citroen halen en in flinterdunne reepjes snijden.
- De spinaziebladen ontnerven, wassen en even aanstoven.
- Acht grote bladeren apart houden, de rest in reepjes versnijden.
- Acht grote champignons schoonmaken en de hoedjes sierlijk inkerven.
- De champignons 2 minuten in gezouten water blancheren en laten uitlekken.
- De resterende champignons fijnsnijden, gaarstoven in 25 g boter en van het vuur nemen.
- Het broodkruim door een zeef wrijven en toevoegen.
- De blokjes tomaat, de citroenschil en de peterselie toevoegen.
- Op smaak brengen met peper en zout.
- Binden met de helft van het losgeklopte ei.
- De pladijsfilets licht kruiden en met de velzijde (verwijderd) naar boven leggen.
- De spinaziebladeren erop schikken en bestrijken met het broodkruimmengsel.
- De pladijsfilets vanaf de staart oprollen en ze vaststeken met houten prikkers.
- De pladijsrolletjes in een beboterde vuurvaste schaal leggen en 15 minuten in een voorverwarmde oven laten garen op 190 °C.
- De resterende boter smelten, bloem toevoegen en tot een roux roeren; een tweetal minuten laten koken.
- Overgieten met de visfumet en al roerend op een zacht vuur laten indikken.
- Van het vuur het sap van de citroen toevoegen en afwerken met de rest van het losgeklopte ei.
- Een bodem saus op het bord gieten en er de gevulde pladijsrolletjes op schikken.
- Garneren met de champignonhoedjes, de spinaziereepjes en de geroosterde amandelschilfers