Taart met peer
nagerecht voor 8-10 personen
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- Zout
- 130 gram suiker
- 300 gram boter
- 3 eieren
- 175 gram amandelen fijngemalen
- 1 eetlepel poire eau de vie
- 4 peren
- 3 eetlepels abrikozenjam
- Slagroom
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng de bloem, een snufje zout en 100 gram suiker.
- Kneed 150 gram boter in blokjes en 1 ei door het mengsel tot je een stevig deeg hebt.
- Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm ermee.
- Meng de rest van de boter, eieren, de overgebleven suiker, fijngemalen amandelen en poire eau de vie.
- Strijk de amandelcrème uit over het deeg.
- Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.
- Snijd de peren in dunne schijfjes.
- Schik de schijfjes peer op de amandelcrème.
- Bak de taart in het midden van de oven gedurende 35-45 minuten.
- Verwarm de abrikozenjam met 1 eetlepel water, zeef het mengsel en bestrijk de taart hier direct na het bakken mee.
- Laat de taart afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de taart lauwwarm of koud met lobbig geslagen slagroom.
Geniet van deze heerlijke taart met peer!
Geniet van deze heerlijke taart met peer!