Taart met peer

nagerecht voor 8-10 personen
Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • Zout
  • 130 gram suiker
  • 300 gram boter
  • 3 eieren
  • 175 gram amandelen fijngemalen
  • 1 eetlepel poire eau de vie
  • 4 peren
  • 3 eetlepels abrikozenjam
  • Slagroom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Meng de bloem, een snufje zout en 100 gram suiker.
  • Kneed 150 gram boter in blokjes en 1 ei door het mengsel tot je een stevig deeg hebt.
  • Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm ermee.
  • Meng de rest van de boter, eieren, de overgebleven suiker, fijngemalen amandelen en poire eau de vie.
  • Strijk de amandelcrème uit over het deeg.
  • Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.
  • Snijd de peren in dunne schijfjes.
  • Schik de schijfjes peer op de amandelcrème.
  • Bak de taart in het midden van de oven gedurende 35-45 minuten.
  • Verwarm de abrikozenjam met 1 eetlepel water, zeef het mengsel en bestrijk de taart hier direct na het bakken mee.
  • Laat de taart afkoelen op een rooster.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de taart lauwwarm of koud met lobbig geslagen slagroom.
Geniet van deze heerlijke taart met peer!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Taart