Taartfeest

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 pakken Filipinoskoekjes melkchocolade
  • ½ l slagroom
  • 45 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 blikje mandarijnen
  • 1 kokertje Smarties 40 g

Instructies

  • Leg een springvorm (18 cm) op het bakpapier en teken met een potlood de vorm af.
  • Knip de cirkel uit en leg die in het bakblik.
  • Knip nu een strook van 8 bij 55 cm uit.
  • Leg de strook tegen de zijkant van de rand.
  • Je kunt het papier eventueel vastplakken met een druppeltje vloeibare boter of margarine.
  • Het papier steekt aan de bovenkant iets uit.
  • Leg de koekjes op een bord.
  • Breek ze in stukjes.
  • Klop de slagroom met de suiker en vanillesuiker stijf.
  • Verdeel 1/3 deel van de koekjes over de bodem van de springvorm.
  • Schep daarna 1/3 van de slagroom in de springvorm op de koekjes.
  • Strijk de slagroom met een spatel glad.
  • Leg hierop weer 1/3 van de koekjes, daarna weer 1/3 van de slagroom, weer 1/3 van de koekjes en als laatste weer 1/3 van de slagroom.
  • Zet de taart 4 uur in de vriezer.
  • Haal de taart uit de diepvries.
  • Maak de zijkanten van de springvorm los en haal voorzichtig het bakpapier van de zijkanten af.

Notities / Tips / Wijnadvies

Versier de ijstaart met mandarijntjes, smarties en kaarsjes.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht / Taart