Tahoe Tengko
salade van tahoe met groente en saus uit Tegal
Ingrediënten
- ½ blok tahoe in plakken
- 2 eetlepel(s) olie
- 100 gram witte kool gesneden
- 100 gram taugé
- 1 komkommer in dobbelstenen
- 2 gefruite sjalotjes in ringen
- kroepoek emping
Instructies
- Bak de tahoe gaar, laat de plakken uitlekken en snijd ze in repen van 2 cm.
- Blancheer de kool en de taugé afzonderlijk en laat ook deze groenten uitlekken.
- Voor de saus worden de pinda's, rawit, knoflook, sjalotten met wat zout gestampt.
- Dit vermengen met ketjap en azijn.
- Schenk er voorzichtig het hete water bij onder goed doorroeren.
- Rangschik de groenten op een schaal, kruimel de emping fijn en strooi dit erover met de gefruite uiringen.
- Vlak voor het opdienen, wordt de saus erover gegoten.