Tahoe Tengko

salade van tahoe met groente en saus uit Tegal
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ blok tahoe in plakken
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 100 gram witte kool gesneden
  • 100 gram taugé
  • 1 komkommer in dobbelstenen
  • 2 gefruite sjalotjes in ringen
  • kroepoek emping

Voor de saus:

  • 50 gram pinda's gepelde
  • 2 lombok rawit
  • 2 tenen knoflook
  • 3 sjalotjes
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 theelepel azijn
  • ½ dl water heet
  • zout

Instructies

  • Bak de tahoe gaar, laat de plakken uitlekken en snijd ze in repen van 2 cm.
  • Blancheer de kool en de taugé afzonderlijk en laat ook deze groenten uitlekken.
  • Voor de saus worden de pinda's, rawit, knoflook, sjalotten met wat zout gestampt.
  • Dit vermengen met ketjap en azijn.
  • Schenk er voorzichtig het hete water bij onder goed doorroeren.
  • Rangschik de groenten op een schaal, kruimel de emping fijn en strooi dit erover met de gefruite uiringen.
  • Vlak voor het opdienen, wordt de saus erover gegoten.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vleesvervangers
Land van herkomst Indonesië