Tagine met groenten

Tajine met groenten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Nodig:

  • 1 kg lamsvlees of kalfsvlees
  • 1 fijngeneden ui
  • 1 ui in schijfjes gesneden
  • 1 tomaat in schijfjes
  • paar worteltjes in 4en gesneden
  • sperziebonen
  • paar aardappels
  • doperwten
  • 2 schijfjes citroen
  • koriander
  • zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel gember poeder
  • beetje kurkuma
  • paar saffraandraadjes
  • paprikapoeder
  • olijfolie
  • arganolie als je dat hebt

Instructies

  • Vlees bakken in de olijfolie,fijngesneden ui mee bakken de koriander en kruiden erbij behalve paprika poeder en het zout.
  • Het vlees goed bakken op een zacht vuurtje.
  • Daarna zout en paprikapoeder erbij kort meebakken en afblussen met water.
  • Zodra het water begint te koken doe je de sperzieboontjes ,doperwten en de worteltjes erbij.
  • Een uur daarna doe je de aardappelen en de schijfjes ui erbij.
  • Na ongeveer een half uurtje doe je de schijfjes tomaat erbij versieren met de schijfjes citroen een beetje koriander en nog wat zout en peper erover strooien.
  • Voordat je de tagine gaat opdienen doe er je er nog wat arganolie erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tips voor een lekkere tajine:

  • Als je een tajine gaat maken moet je er echt tijd voor nemen, dus niet binnen een uurtje op tafel verwachten.je hebt min 3 uurtjes nodig
  • Laat het altijd op een zacht vuurtje koken.
  • Gebruik olijfolie
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Kalfsvlees / Lamsvlees / Stoofpot
Land van herkomst Marokko