Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Nodig:
- 1 kg lamsvlees of kalfsvlees
- 1 fijngeneden ui
- 1 ui in schijfjes gesneden
- 1 tomaat in schijfjes
- paar worteltjes in 4en gesneden
- sperziebonen
- paar aardappels
- doperwten
- 2 schijfjes citroen
- koriander
- zout
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel gember poeder
- beetje kurkuma
- paar saffraandraadjes
- paprikapoeder
- olijfolie
- arganolie als je dat hebt
Instructies
- Vlees bakken in de olijfolie,fijngesneden ui mee bakken de koriander en kruiden erbij behalve paprika poeder en het zout.
- Het vlees goed bakken op een zacht vuurtje.
- Daarna zout en paprikapoeder erbij kort meebakken en afblussen met water.
- Zodra het water begint te koken doe je de sperzieboontjes ,doperwten en de worteltjes erbij.
- Een uur daarna doe je de aardappelen en de schijfjes ui erbij.
- Na ongeveer een half uurtje doe je de schijfjes tomaat erbij versieren met de schijfjes citroen een beetje koriander en nog wat zout en peper erover strooien.
- Voordat je de tagine gaat opdienen doe er je er nog wat arganolie erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tips voor een lekkere tajine:
- Als je een tajine gaat maken moet je er echt tijd voor nemen, dus niet binnen een uurtje op tafel verwachten.je hebt min 3 uurtjes nodig
- Laat het altijd op een zacht vuurtje koken.
- Gebruik olijfolie