Tempeh stoofpotje met zoete aardappelsaus

Tempeh stoofpotje met zoete aardappelsaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram rijst tempeh, in stukjes gesneden
  • Tamarisaus of soyasaus
  • een eetlepel komijnpoeder
  • een snufje cayennepeper

Voor de saus:

  • 3 grote zoete aardappelen gewassen en in de schil, in stukjes
  • 2 eetlepel(s) paprikapoeder
  • 1 flinke scheut tamarisaus of soya
  • 1 eetlepel(s) ras el hanout kruiden of andere lekkere kruiden naar keuze
  • 3 flinke eetlepels bieslook
  • 1 grote ui gesnipperd
  • water

Instructies

  • Marineer de stukjes tempeh royaal in tamarisa- of soyasaus en de komijnpoeder.
  • Zet apart. Maal in een blender of keukenmachine alle ingrediënten voor de saus tot een zeer fijne massa.
  • Voeg beetjes water toe tijdens het draaien en blijf toevoegen tot de juiste dikte is bereikt.
  • Laat een klontje kokosolie in een koekenpan smelten en bak de tempeh stukjes aan.
  • Zodra ze wat zijn verkleurd, de saus toevoegen en het vuur laag draaien.
  • Laat dit onder zeer regelmatig roeren ongeveer 10-15 minuten garen en pruttelen.
  • Als je de smaak nog wat te flauw vind, kun je alles wat extra op smaak brengen met wat peper en zout,
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stoofpot
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch