Thaise curry met mango

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g pandanrijst Conimex
  • zout
  • 3 eetlepel(s) wokolie Conimex
  • 1 ui gesnipperd
  • 400 g kipfilet in stukjes
  • 150 g peulen
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 350 g panklare bloemkool
  • 1 kuipje kruidenpasta voor groene curry Conimex
  • 1 dl kippenbouillon v.e. tablet
  • 2 dl kokosmelk Conimex
  • 1 mango geschild en in stukjes
  • 2 eetlepel(s) koriander geknipt

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit intussen de olie in een wok en fruit de ui 5 minuten.
  • Voeg de kip toe en bak hem al omscheppend bruin.
  • Schep de peulen, de paprika en de bloemkool in kleine roosjes erdoor en bak alles 3 minuten mee. Voeg de kruidenpasta, de bouillon en de kokosmelk toe en breng alles aan de kook.
  • Laat alles ± 15 minuten op een laag vuur stoven.
  • Voeg 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd de mango toe en warm kort mee.
  • Garneer met het koriander.
  • Serveer met de rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met plakjes komkommer.

Wijnadvies:

E&J Gallo Chardonnay
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's
Land van herkomst Thailand