Thaise knoflook-koriandernoedels met kabeljauw en limoen

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ zak Conimex Woknoedels 125 g
  • 300 g kabbeljauw
  • 3 eetlepel(s) Conimex Wok Marinade
  • 1 limoen
  • Conimex Wok olie
  • 1 wokgroentepakket 400 g
  • Conimex Woksaus Thaise Knoflook Koriander

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
  • Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken
  • Snijd de kabeljauw in stukken en meng ze met de wok marinade.
  • Laat het 3 minuten staan om te marineren.
  • Boen de limoen schoon onder de kraan en rasp de schil met een fijne rasp boven de vis.
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de kabeljauw ca. 3 minuten.
  • Schep de vis even uit de wok.
  • Zet de wok terug op het vuur, voeg nog een scheutje olie toe en wok de groenten 5 minuten.
  • Schep de noedels, de vis en ca. 5 eetlepels woksaus door de groenten.
  • Wok nog 1 minuut.
  • Schep in 2 diepe borden of kommen.
  • Leg de partjes limoen erbij zodat ieder die naar smaak over de noedels kan uitknijpen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Zet voor een lekker extra smaakje Conimex Geraspte Kokos op tafel en geef er voor een krokant accent Cassave Kroepoek bij.
Variatietip:
Vervang de kabeljauw door grote gepelde rauwe garnalen en gebruik een kleine sinaasappel in plaats van limoen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Mie / Vis
Land van herkomst Oosters