Thaise viscurry, knapperige groenten en korianderrijst

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g rijst
  • 400 g roodbaarsfilet bijv.
  • Conimex Wok Olie
  • 1 bakje Conimex Kruidenpasta voor Rode Curry
  • 1 pakje Conimex Romige Kokosmelk
  • 500 g Thaise roerbakgroenten
  • Conimex Sojasaus
  • 4 eetlepel(s) koriander fijngehakte

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de visfilet in mooie blokjes.
  • Verhit een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de visblokjes voorzichtig 1 minuut.
  • Voeg de kruidenpasta en de kokosmelk toe en laat de vis op een laag vuur ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verhit een andere wok of grote hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de groenten 3 minuten.
  • Breng op smaak met een scheutje sojasaus.
  • Meng de warme rijst met de koriander.
  • Verdeel de viscurry over 4 borden en schep de korianderrijst en de knapperige groenten ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Lekker met knapperige Conimex Kroepoek Cassave.

Variatietip:

Vervang de visfilet door grote gepelde garnalen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Curry’s / Rijst / Vis
Land van herkomst Thailand