Tiramisù met amaretti

Tiramisù met amaretti

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram mascarpone
  • 3 eieren
  • 75 gram suiker
  • 200 gram lange vingers
  • 50 gram amaretti
  • sterke koffie *)
  • cacao poeder
  • Amaretto di Saronno

Instructies

  • Splits de eieren en klop de eiwitten met een snufje zout zo stijf mogelijk.
  • Klop het eigeel met de suiker tot een schuimige massa, voeg vervolgens de mascarpone toe.
  • Spatel heel voorzichtig ook de stijfgeklopte eiwitten door het ei-mascarpone mengsel.
  • Versnipper de amaretti-koekjes met de hand tot grove stukken.
  • Doe de koffie met een paar scheuten Amaretto likeur in een diep bord.
  • Dompel de lange vingers even onder en bedek hiermee de bodem van een schaal.
  • Strooi de helft van de versnipperde amaretti over de lange vingers.
  • Verdeel de helft van het mengsel over de lange vingers.
  • Maak op dezelfde wijze een tweede laag en zet de schaal een paar uur in de koelkast.
  • Voor het serveren royaal bestrooien met cacao-poeder.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht
Land van herkomst Italië