Tod mun pla

Gefrituurde viskoekjes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ltr sojaolie om te frituren
  • 400 g fijngehakte witte visfilet
  • 1 eetlepel(s) rode currypasta
  • 1 ei losgeklopt
  • 3 eetlepel(s) maïzena
  • 1 tl kristalsuiker
  • 1 eetlepel(s) vissaus
  • ¼ tl witte peper
  • 40 cm kousenband in fijne plakjes
  • 2 citroenblaadjes in fijne reepjes
  • 1 kom met water

Ingrediënten voor de dipsaus:

  • 3,5 dl water
  • 3-5 eetlepel(s) kristal suiker
  • 3 eetlepel(s) rijstazijn of tamarinde flesje of potje
  • 1 tl zout
  • ½ tl gedroogde chilipoeder
  • 4-5 eetlepel(s) geroosterde pinda's fijngestampt

Instructies

  • Doe de vis en de rode currypasta in een vijzel en stamp alles smeuïg en het zich goed vermengt.
  • Voeg het ei, maïzena, suiker, peper en vissaus toe en stamp alles weer tot een smeuïg geheel.
  • Doe nu als laatste de gesnipperde bonen en de reepjes citroenblad erbij.
  • Meng alles tot een luchtig geheel en de kleur van de massa egaal is. De bonen niet kneuzen.
  • Vorm met je handen dunne platte koekjes. Gebruik een kom water om je handen nat te houden
  • zodat de viskoekjes niet aan je vingers blijven plakken bij het vormen.
  • Laat ze langzaam en voorzichtig in de matig hete olie glijden. Bak ze totdat ze donker goudbruin zijn.

Noot:

  • Gebruik een kom water om je handen nat te houden zodat de viskoekjes niet aan je vingers blijven plakken bij het vormen.
  • Serveer met zoete chilisaus of maak de zelfde dipsaus als voor de loempiaatjes.
  • Als alternatief kan men een fles "NAM JIM GAI" (zoete chilisaus voor kikopen.

Bereidingswijze van de dipsaus:

  • Meng alle ingrediënten voor de dipsaus in bovenstaande volgorde in een pannetje en kook alles 10 minuten.
  • Totaal laten afkoelen alvorens te serveren. Garneer met de fijngehakte korianderblaadjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vis
Land van herkomst Thailand