Tod mun pla
Gefrituurde viskoekjes
Ingrediënten
- 1 ltr sojaolie om te frituren
- 400 g fijngehakte witte visfilet
- 1 eetlepel(s) rode currypasta
- 1 ei losgeklopt
- 3 eetlepel(s) maïzena
- 1 tl kristalsuiker
- 1 eetlepel(s) vissaus
- ¼ tl witte peper
- 40 cm kousenband in fijne plakjes
- 2 citroenblaadjes in fijne reepjes
- 1 kom met water
Ingrediënten voor de dipsaus:
- 3,5 dl water
- 3-5 eetlepel(s) kristal suiker
- 3 eetlepel(s) rijstazijn of tamarinde flesje of potje
- 1 tl zout
- ½ tl gedroogde chilipoeder
- 4-5 eetlepel(s) geroosterde pinda's fijngestampt
Instructies
- Doe de vis en de rode currypasta in een vijzel en stamp alles smeuïg en het zich goed vermengt.
- Voeg het ei, maïzena, suiker, peper en vissaus toe en stamp alles weer tot een smeuïg geheel.
- Doe nu als laatste de gesnipperde bonen en de reepjes citroenblad erbij.
- Meng alles tot een luchtig geheel en de kleur van de massa egaal is. De bonen niet kneuzen.
- Vorm met je handen dunne platte koekjes. Gebruik een kom water om je handen nat te houden
- zodat de viskoekjes niet aan je vingers blijven plakken bij het vormen.
- Laat ze langzaam en voorzichtig in de matig hete olie glijden. Bak ze totdat ze donker goudbruin zijn.
Noot:
- Gebruik een kom water om je handen nat te houden zodat de viskoekjes niet aan je vingers blijven plakken bij het vormen.
- Serveer met zoete chilisaus of maak de zelfde dipsaus als voor de loempiaatjes.
- Als alternatief kan men een fles "NAM JIM GAI" (zoete chilisaus voor kikopen.
Bereidingswijze van de dipsaus:
- Meng alle ingrediënten voor de dipsaus in bovenstaande volgorde in een pannetje en kook alles 10 minuten.
- Totaal laten afkoelen alvorens te serveren. Garneer met de fijngehakte korianderblaadjes.