Torta di riso e Sambuca

Torta di riso e Sambuca

Rijsttaart met Sambuca van bloem en boter. De rijst en de Sambuca geven dit recept een volle smaak en de geraspte citroen zorgt voor een frisse twist.
Porties: 8 royale stukken
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 ml melk
  • 250 gram rijst
  • 175 suiker + 2 eetlepels suiker om te bestrooien
  • 1 citroen rasp er van
  • 1 vanillestokje mergil tramonto_recept_8261
  • mespuntje zout
  • 3 eieren 3 middelgrote of 4 kleine
  • glas Sambuca of andere anijslikeur

Instructies

  • Verwarm de melk en kook de rijst in de melk gaar samen met de suiker, citroenrasp, vanille en zout.
  • Pan met rijst laten afkoelen.
  • Beboter de springvorm en bestrooi deze met paneermeel (of gebruik een siliconen springvorm)
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Splits de eieren.
  • Eiwitten stijfkloppen.
  • Eigeel stevig mixen, de rijst en de Sambuca toevoegen.
  • Schep er voorzichtig het stijfgeklopte eiwit doorheen.
  • Doe alles in de voorbereide springvorm en strooi er de 2 eetlepels suiker over.
  • Bak in 30-35 minuten in de oven op 180 graden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Door het bakken verdampt de alcohol, maar de anijssmaak blijft. Juist de anijssmaak is belangrijk in dit recept. Een alternatief voor Sambuca is het gebruik van anijsblokjes (suikerklontjes met anijsextract – De Ruijter). Gebruik twee eetlepels minder suiker en doe 5 anijsklontjes in de warme melk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Rijst
Land van herkomst Italië