Gevulde Tortilla’s met Drie Kazen en Verse Munt

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 8 tortilla’s
  • 250 g ricottakaas
  • 1 bol mozzarellakaas
  • 100 g fetakaas
  • 1 zakje verse munt 15 g
  • 2 eetlepels uitgelekte kappertjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de helft van de tortilla’s op de bakplaat en besmeer ze met ricottakaas.
  • Rasp de mozzarellakaas in een keukenmachine en verkruimel de fetakaas fijn.
  • Verdeel ze over de tortilla’s.
  • Snijd de muntblaadjes in smalle reepjes en verdeel ze samen met de kappertjes over het kaasmengsel.
  • Bedek met de overige tortilla’s.
  • Snijd de tortilla’s met een groot scherp mes in stukjes of ruiten (eerst recht en vervolgens schuin in brede banen).
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de tortilla’s gedurende 10 minuten, tot de kaas gesmolten is en de tortilla’s lichtbruin kleuren.
  • Haal de bakplaat uit de oven, laat de tortilla’s iets afkoelen en leg ze op een schaal.
  • Snijd indien nodig gesmolten kaas los.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een soepele Merlot vormt een mooie aanvulling op de rijke kaasvulling en de verse muntsmaak van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 13 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hapjes / Koude Hapjes