Tournedos Rossini

Boodschappen 9-2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) groene peperkorrels uit een potje
  • 100 g boter
  • 75 g kalfssmeerworst
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 4 tournedos of dikke kogelbiefstukken van 200 g
  • zout
  • peper

Instructies

  • Spoel de peperkorrels af.
  • Meng 75 g boter en 75 g smeerworst door elkaar.
  • Maak van dit mengsel een rol met een middellijn van circa 5 cm.
  • Wikkel de rol in huishoudfolie en leg deze ‘paté’ een uur in de koelkast om op te stijven.
  • Verhit 25 g boter en 1 eetlepel olie in een koekenpan.
  • Bak de tournedos snel aan beide kanten.
  • Temper de hittebron en bak het vlees nog eens enkele minuten per kant.
  • De juiste baktijd hangt af van de dikte van het vlees en de voorkeur van de eter.
  • Tournedos worden tussen ‘rood’ en ‘medium’ gegeten.
  • De buitenkant van het vlees is knapperig, de binnenkant is zacht en mals.
  • Bak de laatste minuut de groene peperkorrels mee.
  • Schep het vlees uit de pan, bestrooi het met zout en versgemalen peper en houd het warm door het af te dekken met aluminiumfolie.
  • Giet een beetje water in de koekenpan en roer de aanbaksels los.
  • Leg de tournedos op de borden.
  • Giet er braadvet over.
  • Snijd de rol paté in vier dikke plakken.
  • Verwijder het folie.
  • Leg de plakken paté op de tournedos.

Notities / Tips / Wijnadvies

Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld gebakken champignons en/of haricots verts en kleine gebakken of gekookte aardappeltjes of frites.
Voeg behalve een klein beetje water aan het braadvet een scheutje cognac toe. De alcohol verdampt, maar het aroma blijft.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Italië