Tournedos Rossini
Boodschappen 9-2003
Ingrediënten
Instructies
- Spoel de peperkorrels af.
- Meng 75 g boter en 75 g smeerworst door elkaar.
- Maak van dit mengsel een rol met een middellijn van circa 5 cm.
- Wikkel de rol in huishoudfolie en leg deze ‘paté’ een uur in de koelkast om op te stijven.
- Verhit 25 g boter en 1 eetlepel olie in een koekenpan.
- Bak de tournedos snel aan beide kanten.
- Temper de hittebron en bak het vlees nog eens enkele minuten per kant.
- De juiste baktijd hangt af van de dikte van het vlees en de voorkeur van de eter.
- Tournedos worden tussen ‘rood’ en ‘medium’ gegeten.
- De buitenkant van het vlees is knapperig, de binnenkant is zacht en mals.
- Bak de laatste minuut de groene peperkorrels mee.
- Schep het vlees uit de pan, bestrooi het met zout en versgemalen peper en houd het warm door het af te dekken met aluminiumfolie.
- Giet een beetje water in de koekenpan en roer de aanbaksels los.
- Leg de tournedos op de borden.
- Giet er braadvet over.
- Snijd de rol paté in vier dikke plakken.
- Verwijder het folie.
- Leg de plakken paté op de tournedos.
Notities / Tips / Wijnadvies
Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld gebakken champignons en/of haricots verts en kleine gebakken of gekookte aardappeltjes of frites.
Voeg behalve een klein beetje water aan het braadvet een scheutje cognac toe. De alcohol verdampt, maar het aroma blijft.