Tuinerwtensoep met basilicum

Tuinerwtensoep met basilicum

Tuinerwtensoep met basilicum

Snel te maken / AllerHande januari 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 1 zakje basilicum verse 15 g, in reepjes
  • 450 g tuinerwten diepvries
  • 800 ml groentebouillon van tablet
  • 100 g sperziebonen gehalveerd
  • 2 stengels bleekselderij in boogjes
  • 1 theelepel bonenkruid gedroogd
  • ½ theelepel nootmuskaat versgeraspte
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 duobakje hamblokjes ca. 200 g

Instructies

  • In (soep)pan olie verhitten en sjalot en helft van basilicum 1 minuut fruiten.
  • Van erwten 4 volle eetlepels apart houden, rest door sjalot scheppen.
  • Bouillon toevoegen, soep aan de kook brengen en 3 minuten zachtjes laten koken.
  • Met staafmixer soep pureren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Sperziebonen, bleekselderij, bonenkruid en nootmuskaat erdoor roeren.
  • Soep 5-6 minuten zachtjes laten koken, tot groenten beetgaar zijn.
  • Yoghurt, hamblokjes en achtergehouden erwten door soep roeren en kort meewarmen.
  • Soep in vier diepe borden scheppen en rest van basilicumreepjes erover strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:
Roer in plaats van hamblokjes stukjes gerookte paling of Hollandse garnalen door de soep.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Soep / Voorgerechten