Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 1 zakje basilicum verse 15 g, in reepjes
- 450 g tuinerwten diepvries
- 800 ml groentebouillon van tablet
- 100 g sperziebonen gehalveerd
- 2 stengels bleekselderij in boogjes
- 1 theelepel bonenkruid gedroogd
- ½ theelepel nootmuskaat versgeraspte
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 duobakje hamblokjes ca. 200 g
Instructies
- In (soep)pan olie verhitten en sjalot en helft van basilicum 1 minuut fruiten.
- Van erwten 4 volle eetlepels apart houden, rest door sjalot scheppen.
- Bouillon toevoegen, soep aan de kook brengen en 3 minuten zachtjes laten koken.
- Met staafmixer soep pureren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Sperziebonen, bleekselderij, bonenkruid en nootmuskaat erdoor roeren.
- Soep 5-6 minuten zachtjes laten koken, tot groenten beetgaar zijn.
- Yoghurt, hamblokjes en achtergehouden erwten door soep roeren en kort meewarmen.
- Soep in vier diepe borden scheppen en rest van basilicumreepjes erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Roer in plaats van hamblokjes stukjes gerookte paling of Hollandse garnalen door de soep.
Roer in plaats van hamblokjes stukjes gerookte paling of Hollandse garnalen door de soep.