Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 500 g kip in grove stukken
- 1 grote ui in dunne partjes
- 2 tenen knoflook in plakjes
- 1 rode peper fijngehakt
- 1 grote paprika in reepjes
- 8 tomaten in vieren
- 275 g bulgur
- 1 volle theelepel gemalen komijn
- 1 kaneelstokje
- 125 g droge worst in plakjes
- 500 ml kippenbouillon
- 1 eetlepel peterselie fijngehakt
Instructies
- Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak de stukken kip in 4 – 5 minuten rondom bruin.
- Leg ze apart.
- Roerbak de ui, knoflook, rode peper en paprika in het bakvet gedurende 2 – 3 minuten tot de ui en paprika wat zachter worden.
- Voeg de tomaten toe en vervolgens de bulgur, komijn en kaneel.
- Roerbak nog 1 minuut.
- Leg de kip en de worst in de pan tussen de bulgur en schenk de bouillon erbij.
- Stoof de bulgur en kip met het deksel schuin op de pan in 15 – 20 minuten zachtjes gaar.
- Garneer met gehakte peterselie.
- Serveer met een frisse groene salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor een vegetarische optie, roerbak alleen de groenten, bulgur en kruiden en voeg groentebouillon toe. Serveer met plakjes gebakken halloumi.
Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot, past goed bij deze Turkse curry.
Voedingswaarden
Calories: 725 kcal | koolhydraten: 64 g | Protein: 42 g | Vet: 33 g | Zout: 2 g | Sugar: 10 g