Turkse lamssoep

 

Turkse lamssoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 lamspootje
  • 200 gram lamslappen
  • 2 liter water
  • zout peperkorrels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • enkele wortels
  • peterselie
  • 1 bekertje Bulgaarse yoghurt
  • een plukje saffraan
  • munt

Instructies

  • Trek boullion van het lamspootje, de lamslappen, zout, gekneusde peperkorrels, knoflook, ui, wortels, peterseliewortel en saffraan in ± 2 liter water.
  • Zeef de boullion, snijd het vlees in stukjes en voeg die er weer bij. 
  • Roer de yoghurt erdoor en laat de soep goed warm worden.
  • Strooi er verse gehakte muntblaadjes op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Turkije