Vacherin Mont d'Or

Ovengebakken Vacherin Mont d’Or

Geniet van dit heerlijke kaasgerecht als bijgerecht of als onderdeel van een kaasplankje.
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 knoflookbol
  • 50 ml witte wijn
  • ¼ theelepel geroosterd komijnzaad
  • Roosjes bloemkool
  • Stukjes brood
  • Roosjes romanesco

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (Hetelucht Plus).
  • Verwijder de deksel van de Vacherin Mont d’Or en maak een vierkant van aluminiumfolie.
  • Plaats deze in de deksel en zet hierin de kaas.
  • Prik met een mes wat gaatjes in de kaas en steek hier hele dunne plakjes knoflook in.
  • Verdeel het geroosterde komijnzaad over de kaas.
  • Giet de witte wijn over de kaas en plaats deze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten, of tot de kaas zacht en romig is geworden.
  • Snijd ondertussen het bruine brood in kleine stukjes om te dippen.
  • Blancheer de bloemkool- en romanesco-roosjes kort in kokend water.
  • Serveer de ovengebakken Vacherin Mont d’Or met het brood en de geblancheerde groenten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kaas / Snack
Land van herkomst Zwitserland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch