Romantisch Valentijnsontbijt

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sneetjes witbrood
  • 1 reep chocola 75 gram
  • 100 gram verse aardbeien of frambozen
  • Poedersuiker
  • Kokosrasp optioneel

Instructies

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Steek 4 rondjes uit het witbrood.
  • Bewaar de restjes brood voor later.
  • Bestrooi de sneetjes brood met poedersuiker en toast ze in de oven of onder de grill tot ze goudbruin zijn.
  • Leg de geroosterde toast op een rooster, zodat overtollige chocolade kan wegdruppelen.
  • Snijd de aardbeien of frambozen fijn, maar bewaar 2 mooie exemplaren apart.
  • Leg op 2 rondjes toast het fijngesneden fruit en dek af met de andere 2 rondjes toast.
  • Verdeel nog wat fruit bovenop de bovenste laag toast.
  • Lepel gesmolten chocolade over de toastjes, eventueel in meerdere lagen.
  • Garneer met de apart gehouden mooie aardbeien of frambozen.
  • Bestrooi eventueel met kokosrasp voor extra smaak en decoratie.
  • Serveer dit romantische Valentijnsontbijt met een geurige espresso voor een perfect begin van de dag.

Notities / Tips / Wijnadvies

Probeer een steker te vinden in hartvorm!

Voedingswaarden

Calories: 348 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 6 g | Vet: 14 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 20 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Ontbijt
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Valentijnsdag