Varkensspiesjes

Varkensspiesjes

Porties: 30 stuk
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram hamlappen
  • 3 knoflook uitgeperst
  • 2 el sereh ( citroengras )
  • 1 el basterdsuiker
  • ½ tl koriander
  • ¼ tl peper
  • 2 el zoete sojasaus
  • 2 el vissaus
  • 65 ml water
  • chilisaus

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de marinade.
  • Snijd het vlees in dunne reepjes en meng het door de marinade. 
  • Laat een paar uur in de marinade staan.
  • Rijg daarna 2 stukjes vlees aan een stokje.
  • Verwarm een pan met antiaanbaklaag op middelmatig heet vuur. 
  • Olie toevoegen en bak de spiesjes ongeveer 1 – 2 minuten aan weerszijden tot ze rosé zijn.
  • Vooral niet te lang bakken!
  • Warm serveren met zoete chilisaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tapas / Vlees
Land van herkomst Spanje