Varkensstoofpot met banaan

Varkensstoofpot met banaan

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g schoudergebraad mager
  • 25 g boter
  • ½ blokjes vleesbouillon
  • 30 g rozijnen
  • 1 tomaat
  • ½ rode paprika
  • ½ ui
  • 1 banaan

Instructies

  • Verhit de boter in een braadpan.
  • Snij het schoudergebraad in blokjes en bak ze snel goudbruin in de hete pan.
  • Hak de ui fijn en snij de paprika in blokjes.
  • Bak ze mee in de pan.
  • Los het bouillonblokje op in 1½ dl water en giet de bouillon in de pan.
  • Dek de pan af en laat het vlees gedurende 10 minuten gaar worden.
  • Snij de aardappelen in bokjes en voeg ze samen met de marjolein en rozijnen toe.
  • Laat alles zo’n 30 minuten stoven en werk af met de azijn.
  • Snij de tomaten in partjes en de bananen in plakjes.
  • Voeg ze toe en laat ze warm worden.
  • Strooi er wat zout en peper over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Stoofpot / Varkensvlees