Vegetarische pizza

VEGETARISCHE PIZZA

Vegetarische pizza

Restjes? Doe het eens op een andere manier en leg alles wat je over hebt op een verse pizzabo-dem. Zo’n feest van smaken had je nog nooit op restjesdag.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 JAN pizzadeeg met tomatensaus 250 g ricotta
  • 130 g zongedroogde tomaatjes 90 g pesto
  • 390 g artisjokharten blik
  • 140 g zwarte olijven
  • 75 g rucola

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210 ˚C
  • Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op een bakplaat
  • Verdeel de tomatensaus over de bodem
  • Bak de bodem in circa 15 minuten goudbruin en gaar
  • Bestrijk de bodem met ricotta
  • Verdeel de zongedroogde tomaatjes over de ricotta
  • Besprenkel de ricotta met groene pesto
  • Giet de artisjokharten af en halveer ze
  • Verdeel de artisjok en de zwarte olijven over de pizza
  • Garneer de pizza met rucola
————————————————————————————————–
Recept categorieën Pizza
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch