Velouté van krab

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 240 gram krab uit blik
  • 30 gram boter
  • 1 eetlepel sjalot
  • 1 theelepel dragon
  • peper
  • zout
  • 8 eetlepels Noilly Prat
  • 1 fijngesneden ui
  • 60 gram boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 7 ½ dl warme visfumet
  • 6 dl melk
  • 1 ½ dl room
  • 2 ei

Instructies

  • Week de krab in koud water, verwijder de harde delen en druk het vocht eruit.
  • Smelt de boter, voeg de sjalot en de krab toe, strooi er de dragon en peper over en sauteer alles 3 minuten.
  • Schenk er de vermout bij, laat die tot de helft inkoken en zet het mengsel apart.
  • Bak de ui in de boter glazig, strooi de bloem erbij en roerbak 2 minuten.
  • Voeg er van het vuur af de warme bouillon bij.
  • Laat de soep 20 minuten sudderen en verdun haar met wat melk.
  • Voeg de krab toe, laat die 3 minuten meesudderen en verdun opnieuw met wat melk.
  • Klop de eierdooiers los met de room en schenk dit geleidelijk bij de soep.
  • Warm de soep goed door, roer er van het vuur af 45 gr boter door en bestrooi met 3 eetlepels fijngeknipte peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis