Venkel-bateaux

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 2 kleine grapefruits
  • 75 g Maasdam
  • 1 beker sour cream
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • ½ eetlepel(s) suiker
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwijder van de venkelknollen vier mooie bladeren.
  • Houd deze apart om de salade in te serveren.
  • Schil de grapefruits en verwijder de witte velletjes en de vliezen.
  • Snijd het vruchtvlees in stukjes, de venkelknollen in zeer dunne reepjes en de kaas in kleine blokjes.
  • Vermeng de sour cream met citroensap, suiker, zout en peper en schep er grapefruit, venkel en kaas door.
  • Gebruik de salade als vulling voor de achtergehouden venkelbladeren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef ze bij een koud buffet of als voorgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch