Vijgen, prosciutto en roomkaas

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 eetlepels crème fraîche
  • 2 theelepels gehakte verse muntblaadjes en takjes verse munt ter garnering
  • 1 theelepel citroensap vers
  • 2-3 theelepels melk
  • zout
  • 12 vijgen rijpe
  • 185 gram roomkaas bijvoorbeeld Explorateur in stukjes
  • 100 gram prosciutto dungesneden
  • versgemalen peper

Instructies

  • Doe de crème fraîche in een kleine kom en klop er de gehakte munt, het
  • citroensap en net zoveel melk door dat u een dikke, romige saus krijgt.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de vijgen in de lengte doormidden en schik ze op individuele borden of op een dienschaal.
  • Stop er stukjes kaas tussen, drapeer de plakken prosciutto om de vijgen en druppel er de crème fraîchesaus over.
  • Garneer met takjes munt en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Koude Hapjes
Land van herkomst Italië