Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 g visfilet (kabeljauw of roodbaars)
- 2 teentjes knoflook
- peterselie
- basilicum
- 2 stengels lenteui
- citroen
- 1 ei
- kipkruiden
- broodkruim of paneermeel
Instructies
- Dep de vis goed droog met keukenpapier en snijd ze in grove stukken.
- Doe de vis en gepelde teentjes knoflook in de hakmachine en pureer de vis tot een gladde dikke puree.
- Hak de peterselie en basilicum fijn. Snijd de lente-ui in smalle ringetjes.
- Pel de knoflook.
- Klop het ei los.
- Schep de puree in een kom en roer er het losgeklopt ei, lente-ui, citroenrasp en kipkruiden doorheen.
- Zet een bord klaar met paneermeel.
- Vorm met je (vochtig gemaakte) handen vier burgers van het mengsel en druk ze aan beide kanten in het paneermeel.
- Verhit een koekenpan met ruim olie en bak de visburgers op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Smaakt heerlijk bij de slastamppot!