Visbeignets met Augurkenrelish

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 snee oud witbrood
  • 250 g tilapiafilet
  • 50 g oude kaas
  • 1 teentje knoflook in plakjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels olie
  • 100 g augurkenrelish

Instructies

  • Snijd de korstjes van het brood en maal het brood in een keukenmachine tot kruimels.
  • Haal de broodkruimels uit de machine.
  • Snijd de tilapia in stukken en pureer het grof in de keukenmachine.
  • Voeg kaas, knoflook, citroensap, ei, broodkruimels, zout en peper toe aan de vis en laat de keukenmachine nog kort draaien (de vispuree moet stevig blijven).
  • Bestuif je handen met bloem en vorm 6 koekjes van gelijke grootte van het vismengsel.
  • Leg de viskoekjes op een bord, dek af met plasticfolie en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Verhit in een ruime koekenpan olie en bak hierin de viskoekjes in 5 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar.
  • Serveer de viskoekjes met augurkenrelish.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze visbeignets als heerlijk hapje bij een feestelijke gelegenheid of als voorgerecht met een frisse salade.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 22 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hapjes / Vis