Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 100 gram kabeljauw
- 125 gram zalm
- 50 gram garnalen
- 2 worteltjes
- 1 prei alleen het wit en het lichtgroene
- ½ blokjes visbouillon
- 50 ml witte wijn
- 100 ml kookroom
- 1 afgestreken el oregano
- 1 el peterselie
- 50 gram geraspte kaas
- boter
- zout
- peper
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Maak de worteltjes en de prei schoon.
- Snijd de worteltjes in plakjes en de prei in halve ringen.
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Fruit de wortelen in een klontje boter in een koekenpan.
- Strooi er wat zout en peper over.
- Blus af met de wijn en verkruimel het halve visbouillonblokje.
- Roer er de kookroom door.
- Verlaag de warmtebron iets en laat zachtjes sudderen tot de wortel beetgaar is.
- Snij ondertussen de zalm en de kabeljauw in blokjes.
- Indien de zalm nog een vel heeft fileer dan eerst.
- Beboter een ovenschaal.
- Verdeel de vis over de schaal.
- Voeg de garnalen en de inhoud van de koekenpan toe.
- Bestrooi met peterselie en oregano.
- Verdeel de kaas over het gerecht en zet de schaal in de oven.
- Laat tussen de 20 en 25 minuten bakken tot de kaas mooi gegratineerd is.
- Zet eventueel de laatste 5 minuten de oven op de grillstand.
- Verdeel over de borden en serveer
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er eventueel nog wat gebakken aardappelen of rijst bij.