Vispannetje met kabeljauw, zalm en garnalen

 

Vispannetje met kabeljauw, zalm en garnalen

Vispannetje met kabeljauw, zalm en garnalen

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram kabeljauw
  • 125 gram zalm
  • 50 gram garnalen
  • 2 worteltjes
  • 1 prei alleen het wit en het lichtgroene
  • ½ blokjes visbouillon
  • 50 ml witte wijn
  • 100 ml kookroom
  • 1 afgestreken el oregano
  • 1 el peterselie
  • 50 gram geraspte kaas
  • boter
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Maak de worteltjes en de prei schoon.
  • Snijd de worteltjes in plakjes en de prei in halve ringen.
  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Fruit de wortelen in een klontje boter in een koekenpan.
  • Strooi er wat zout en peper over.
  • Blus af met de wijn en verkruimel het halve visbouillonblokje.
  • Roer er de kookroom door.
  • Verlaag de warmtebron iets en laat zachtjes sudderen tot de wortel beetgaar is.
  • Snij ondertussen de zalm en de kabeljauw in blokjes.
  • Indien de zalm nog een vel heeft fileer dan eerst.
  • Beboter een ovenschaal.
  • Verdeel de vis over de schaal.
  • Voeg de garnalen en de inhoud van de koekenpan toe.
  • Bestrooi met peterselie en oregano.
  • Verdeel de kaas over het gerecht en zet de schaal in de oven.
  • Laat tussen de 20 en 25 minuten bakken tot de kaas mooi gegratineerd is.
  • Zet eventueel de laatste 5 minuten de oven op de grillstand.
  • Verdeel over de borden en serveer

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er eventueel nog wat gebakken aardappelen of rijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis