Vissoep met koriander en komkommer

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 gram witvisfilet zonder vel en graten, in 8 gelijke stukken gesneden
  • 1 liter visbouillon of kippenbouillon
  • een stukje gember van 1 cm geschild en in flinterdunne plakjes gesneden
  • zout
  • mespunt ve-tsin naar keuze
  • 2 lenteui schoongemaakt en zeer fijn gehakt
  • 1 dessertlepel maïzena opgelost in een klein beetje water
  • 1 eetlepel verse koriander gehakt
  • 20 zeer dunne plakjes komkommer ongeschild
  • peper

Instructies

  • De vis nog even na of geen graten of vel zijn achtergebleven.
  • Breng de bouillon aan de kook, doe de stukjes vis erin en laat ze op een laag vuur 3-4 minuten pocheren, maar niet koken.
  • Neem ze met een schuimspaan uit de bouillon en zet ze apart.
  • Doe de plakjes gember, de ve-tsin en de gehakte uitjes in de soep en breng op smaak met zout en peper.
  • Kook de soep op hoog vuur 2-3 minuten en giet haar aansluitend door een doek of fijne zeef in een schone pan.
  • Verwarm weer en bind met de aangemaakte maïzena.
  • Doe de stukjes vis, plakjes komkommer en gehakte koriander in de soep, laat haar 1 minuut staan en schep de soep dan in verwarmde kommen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis