Vitello tonnato

      Reacties uitgeschakeld voor Vitello tonnato

Vitello tonnato

Categorie Varkensvlees, Voorgerecht
Keuken Italië
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in

voor de mayonaise

  • 1 blikje tonijn in olie
  • 1 eierdooier
  • 3 fijngesneden ansjovisfilets
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels slagroom
  • 2 dl bouillon van de rollade
  • 2 eetlepels uitgelekte kappertjes
  • zout
  • versgemalen peper

garnering

  • kappertjes
  • citroenschijfjes
  • zwarte olijven

Hoe maak ik het klaar

  • Snij de rollade met een scherp mes op diverse plaatsen in.
  • Plaats hierin de knoflook en stukjes ansjovis.
  • Breng daarna d ebouillon met de wijn aan de kook in een ruime pan en plaats de rollade er zo in dat deze net onder het vocht staat.
  • Breng weer an de kook en laat daarna op een laag vuur in 1½ uur, afgedekt met een deksel, gaar worden.
  • Haal de pan van het vuur en laat het geheel in de koelkast 1 uur afkoelen.
  • Maak intussen de tonijnmayonaise door alle ingrediënten, behalve de slagroom, bouillon en de kappertjes, in een mixerblender in ca 10 seconden tot een gladde massa te pureren.
  • Voeg daarna geleidelijk de slagroom en bouillon toe.
  • Roer de kappertjes als laatste door de tonijnmayonaise.
  • Snij dan het goed gekoelde vlees in dunne plakken.
  • Bestrijjk de borden lichtjes met tonijnmayonaise en rangschik dakpansgewijs de vleesplakjes er op.
  • Schenk dan de overige mayonaise over de vleesplakjes en garneer met de kappertjes, olijven en plakjes citroen.

Tips / Opmerkingen

Variatietip:

ook lekker met varkensrollade ipv kalfsrollade

Wijnadvies:

Sauvigno Blanc, Domaine Boyar, Bulgarije