Vitello tonnato 8
Ingrediënten
- 600 g kalfsrollade
- 1 l kippenbouillon vers of van een blokje
- 2 teentjes knoflook in plakjes
- 3 Ansjovis filets
- 2 dl witte wijn
voor de mayonaise
- 1 blikje tonijn in olie
- 1 eierdooier
- 3 fijngesneden ansjovisfilets
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 3 eetlepel(s) slagroom
- 2 dl bouillon van de rollade
- 2 eetlepel(s) uitgelekte kappertjes
- zout
- versgemalen peper
garnering
- kappertjes
- citroenschijfjes
- zwarte olijven
Instructies
- Snij de rollade met een scherp mes op diverse plaatsen in.
- Plaats hierin de knoflook en stukjes ansjovis.
- Breng daarna d ebouillon met de wijn aan de kook in een ruime pan en plaats de rollade er zo in dat deze net onder het vocht staat.
- Breng weer an de kook en laat daarna op een laag vuur in 1½ uur, afgedekt met een deksel, gaar worden.
- Haal de pan van het vuur en laat het geheel in de koelkast 1 uur afkoelen.
- Maak intussen de tonijnmayonaise door alle ingrediënten, behalve de slagroom, bouillon en de kappertjes, in een mixerblender in ca 10 seconden tot een gladde massa te pureren.
- Voeg daarna geleidelijk de slagroom en bouillon toe.
- Roer de kappertjes als laatste door de tonijnmayonaise.
- Snij dan het goed gekoelde vlees in dunne plakken.
- Bestrijjk de borden lichtjes met tonijnmayonaise en rangschik dakpansgewijs de vleesplakjes er op.
- Schenk dan de overige mayonaise over de vleesplakjes en garneer met de kappertjes, olijven en plakjes citroen.