Vitello Tonnato 4
Ingrediënten
- 500 gram kalfsfricandeau
- 1 ui
- 2 winterwortels
- 1 stengel bleekselderij
- 1 laurierblad
- 5 Ansjovis filets
- zout
- 10 versgemalen zwarte peper
- droge witte wijn
- 1 blikje tonijn in olie 225 gr
- kappertjes
- het sap van 1/2 citroen
- schijfjes citroen
- 21/2 dl mayonaise op basis van olijfolie zelf maken
- verse peterselie
Instructies
- Doe de kalfsfricandeau in een pan met de in ringen gesneden ui, de hele
- schoongemaakte wortels, de in tweeën gesneden stengel bleekselderij, het
- laurierblad, de peperkorrels, een ansjovisfilet, een glas witte wijn en wat zout.
- doe er koud water bij tot het vlees onder staat, breng het geheel aan de kook,
- schuim evt. af en laat het vlees een uurtje zacht trekken.
- Neem het vlees dan uit de pan en laat het afkoelen.
- Neem de wortels uit de pan en houd ze apart.
- Pureer de bleekselderij en de ui met 1 dl kookvocht, 4 eetlepels kappertjes, de tonijn, 4 ansjovisfilets, het citroensap en een scheut witte wijn.
- Doe de mayonaise erbij en laat de keukenmachine draaien tot een gladde saus is verkregen.
- Snijd het vlees in plakjes van 1/2 cm, leg die op een schotel en schenk de saus erover.
- Leg de in plakjes gesneden wortels erbij en garneer met kappertjes, verse peterselie en halve schijfjes citroen.
- Hoe maak je snel een vitello tonnato?
- Gebruik kant-en-klaar dik gesneden (kalfs)fricandeau (vleeswaar).
- Mix een blikje tonijn met enkele eetlepels mayonaise en het sap van 1/2 citroen, smeer dit mengsel over de plakken fricandeau en strooi er wat kappertjes over.