Vitello Tonnato 4

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsfricandeau
  • 1 ui
  • 2 winterwortels
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 laurierblad
  • 5 Ansjovis filets
  • zout
  • 10 versgemalen zwarte peper
  • droge witte wijn
  • 1 blikje tonijn in olie 225 gr
  • kappertjes
  • het sap van 1/2 citroen
  • schijfjes citroen
  • 21/2 dl mayonaise op basis van olijfolie zelf maken
  • verse peterselie

Instructies

  • Doe de kalfsfricandeau in een pan met de in ringen gesneden ui, de hele
  • schoongemaakte wortels, de in tweeën gesneden stengel bleekselderij, het
  • laurierblad, de peperkorrels, een ansjovisfilet, een glas witte wijn en wat zout.
  • doe er koud water bij tot het vlees onder staat, breng het geheel aan de kook,
  • schuim evt. af en laat het vlees een uurtje zacht trekken.
  • Neem het vlees dan uit de pan en laat het afkoelen.
  • Neem de wortels uit de pan en houd ze apart.
  • Pureer de bleekselderij en de ui met 1 dl kookvocht, 4 eetlepels kappertjes, de tonijn, 4 ansjovisfilets, het citroensap en een scheut witte wijn.
  • Doe de mayonaise erbij en laat de keukenmachine draaien tot een gladde saus is verkregen.
  • Snijd het vlees in plakjes van 1/2 cm, leg die op een schotel en schenk de saus erover.
  • Leg de in plakjes gesneden wortels erbij en garneer met kappertjes, verse peterselie en halve schijfjes citroen.
  • Hoe maak je snel een vitello tonnato?
  • Gebruik kant-en-klaar dik gesneden (kalfs)fricandeau (vleeswaar).
  • Mix een blikje tonijn met enkele eetlepels mayonaise en het sap van 1/2 citroen, smeer dit mengsel over de plakken fricandeau en strooi er wat kappertjes over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Vis
Land van herkomst Italië