Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3½ ons kalfsschnitzels ongepaneerde
- 250 gram champignons
- 2 vleestomaten rijpe / of 3 pomodoro's
- 10 blaadje(s) salie verse / of 2 eetlepels gedroogde salie
- 400 gram farfalla vlindermacaroni
- 3 maggiblokjes
- versgemalen peper
- 1 dl droge witte wijn
- 150 ml crème fraîche
- 100 gram belegen Goudse kaas of 100 gram gerijpte Milner
- bak en braadproduct b.v. Becel
- olijfolie extra vergine
Instructies
Voorbereiden:
- Kook de farfalle volgens kookvoorschrift
- Giet af en overspoel met veel koud water.
- Als het uitgelekt is, er wat olijfolie door doen vanwege de smaak en om plakken te voorkomen.
- Snijd de schnitzels in kleine dunne reepjes (± 1½ tot 2 cm lang).
- Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes.
Bereiden:
- Doe een ruime hoeveelheid Becel bak- en braadproduct in een koekenpan en laat heet worden.
- Doe het vlees in de pan en bak kort op hoog vuur. Laat het vlees niet taai worden!
- Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en doe in een kom.
- Bak de champignons en de tomaten in het achtergebleven vet. Doe er desgewenst nog wat olijfolie bij.
- 1Voeg peper, de maggiblokjes (verkruimelen de (gesnipperdsalie toe.
- 1Voeg de witte wijn toe en laat op hoog vuur indikken.
- 1Voeg met laag vuur de crème fraîche toe en doe het vlees er weer bij.
- 1Roer alles goed door elkaar.
- 1Roer de saus door de farfalle.
- 1Roer de kaas erdoor.
- 1Verwarm de schotel of de borden met een portie in de microwave oven.