Vlindermacaroni met kalfsvlees en salie

Vlindermacaroni met kalfsvlees en salie

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ons kalfsschnitzels ongepaneerde
  • 250 gram champignons
  • 2 vleestomaten rijpe / of 3 pomodoro's
  • 10 blaadje(s) salie verse / of 2 eetlepels gedroogde salie
  • 400 gram farfalla vlindermacaroni
  • 3 maggiblokjes
  • versgemalen peper
  • 1 dl droge witte wijn
  • 150 ml crème fraîche
  • 100 gram belegen Goudse kaas of 100 gram gerijpte Milner
  • bak en braadproduct b.v. Becel
  • olijfolie extra vergine

Instructies

Voorbereiden:

  • Kook de farfalle volgens kookvoorschrift
  • Giet af en overspoel met veel koud water.
  • Als het uitgelekt is, er wat olijfolie door doen vanwege de smaak en om plakken te voorkomen.
  • Snijd de schnitzels in kleine dunne reepjes (± 1½ tot 2 cm lang).
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes.

Bereiden:

  • Doe een ruime hoeveelheid Becel bak- en braadproduct in een koekenpan en laat heet worden.
  • Doe het vlees in de pan en bak kort op hoog vuur. Laat het vlees niet taai worden!
  • Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en doe in een kom.
  • Bak de champignons en de tomaten in het achtergebleven vet. Doe er desgewenst nog wat olijfolie bij.
  • 1Voeg peper, de maggiblokjes (verkruimelen de (gesnipperdsalie toe.
  • 1Voeg de witte wijn toe en laat op hoog vuur indikken.
  • 1Voeg met laag vuur de crème fraîche toe en doe het vlees er weer bij.
  • 1Roer alles goed door elkaar.
  • 1Roer de saus door de farfalle.
  • 1Roer de kaas erdoor.
  • 1Verwarm de schotel of de borden met een portie in de microwave oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Pasta / Vlees
Land van herkomst Italië