Vlinderschotel met groenten en Tivall-worstjes
Een vrolijk kindergerecht in de vorm van een vlinder, met vegetarische worstjes, kleurrijke groenten en een frisse aardappelsalade.
Ingrediënten
- 150 g geribbelde aardappelplakjes
- 3 el heldere tuinkruidendressing
- 4 AH Tivall worstjes
- 4 blaadjes sla bijv. little gem en lollo biondo
- 4 worteltjes
- 8 radijsjes
- Doperwten voor garnering
- Haricots verts voor garnering
- Ketchup voor garnering
- Stukje komkommer
Instructies
- Kook de aardappelplakjes beetgaar en laat ze afkoelen.
- Meng de afgekoelde aardappelplakjes met de tuinkruidendressing.
- Maak de radijsjes, komkommer en worteltjes schoon en snijd ze in dunne plakjes.
- Verwarm de worstjes 2-3 minuten in heet water.
- Leg op elk bord 4 slabladeren in de vorm van een vlinder.
- Leg de warme worstjes in het midden van de bladeren.
- Leg de plakjes aardappelsalade ernaast, deels over elkaar in de bovenste helft.
- Verdeel de plakjes radijs, wortel en komkommer over de vleugels van de vlinder.
- Maak de voelsprieten en oogjes met haricots verts en doperwten.
- Maak een mondje van ketchup.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de vlinderschotel op een gekleurd bord voor extra vrolijkheid. Voeg eventueel een vlinderprikker toe als decoratie. Wijnadvies:
Niet van toepassing voor kindergerechten.
Serveer de vlinderschotel op een gekleurd bord voor extra vrolijkheid. Voeg eventueel een vlinderprikker toe als decoratie. Wijnadvies:
Niet van toepassing voor kindergerechten.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 9 g | Vet: 12 g | Zout: 1.4 g | Sugar: 3 g