Vlinderschotel met groenten en Tivall-worstjes

Vlinderschotel met groenten en Tivall-worstjes

Een vrolijk kindergerecht in de vorm van een vlinder, met vegetarische worstjes, kleurrijke groenten en een frisse aardappelsalade.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g geribbelde aardappelplakjes
  • 3 el heldere tuinkruidendressing
  • 4 AH Tivall worstjes
  • 4 blaadjes sla bijv. little gem en lollo biondo
  • 4 worteltjes
  • 8 radijsjes
  • Doperwten voor garnering
  • Haricots verts voor garnering
  • Ketchup voor garnering
  • Stukje komkommer

Instructies

  • Kook de aardappelplakjes beetgaar en laat ze afkoelen.
  • Meng de afgekoelde aardappelplakjes met de tuinkruidendressing.
  • Maak de radijsjes, komkommer en worteltjes schoon en snijd ze in dunne plakjes.
  • Verwarm de worstjes 2-3 minuten in heet water.
  • Leg op elk bord 4 slabladeren in de vorm van een vlinder.
  • Leg de warme worstjes in het midden van de bladeren.
  • Leg de plakjes aardappelsalade ernaast, deels over elkaar in de bovenste helft.
  • Verdeel de plakjes radijs, wortel en komkommer over de vleugels van de vlinder.
  • Maak de voelsprieten en oogjes met haricots verts en doperwten.
  • Maak een mondje van ketchup.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de vlinderschotel op een gekleurd bord voor extra vrolijkheid. Voeg eventueel een vlinderprikker toe als decoratie.
Wijnadvies:

Niet van toepassing voor kindergerechten.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 9 g | Vet: 12 g | Zout: 1.4 g | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch