Geroosterde Volkoren Bruschette met Rauwe Ham en Meloen

Geniet van deze heerlijke geroosterde volkoren bruschette met de perfecte combinatie van zoete meloen, zoute rauwe ham en aromatische basilicum!
Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 dikke sneden donker vloer volkorenbrood
  • ¼ meloen
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels honing
  • 8 plakjes rauwe ham
  • Peper naar smaak
  • 2 eetlepels basilicum in reepjes gesneden

Instructies

  • Rooster de sneden brood in een grillpan of in de broodrooster mooi bruin.
  • Schil intussen de meloen, verwijder de pitjes en snijd het stuk in 8 dunne plakken.
  • Leg de geroosterde sneden brood op vier bordjes en sprenkel er wat olijfolie over.
  • Strijk over elk sneetje een eetlepel honing uit.
  • Vouw de plakjes rauwe ham losjes op en rangschik ze samen met de plakken meloen op de sneden brood.
  • Maal er eventueel wat zwarte peper boven.
  • Strooi de basilicumreepjes over de sneetjes.
  • Serveer direct.

Voedingswaarden

Calories: 465 kcal | koolhydraten: 57 g | Protein: 18.6 g | Vet: 17.7 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood / Broodjes
Land van herkomst Italië