Wijnmarinade
Instructies
- 150 gr prei of ui peterselie en/of selderij (1 teentje knoflook) 5 dl rode wijn en 2 dl water of 6 dl droge wijn en 1 dl water 1/2 dl kruidenazijn 3 eetlepels olie tijm en kruidnagel of basilicum en marjolein peperkorrels oregano of laurierblad (jeneverbes)
- Maak de prei of ui, peterselie en selderij en desgewenst de knoflook schoon en snijd ze klein.
- Vermeng ze met het vocht en de kruiden.
- Laat het vlees afhankelijk van dikte en het gewicht 4-12 uur, wild 12-24 uur in de marinade staan; keer het enige malen.
- Laat het vlees of wild voor verdere bereiding uitlekken en dep het desgewenst droog.
- Variatie in bereiding: Gekookte marinade
- Bak de groenten in hete olie goudbruin, voeg de overige ingrediënten toe en laat de marinade op zacht vuur 1/2 uur trekken.
- Laat de marinade voor het gebruik afkoelen.