Wildbouillon met Bladerdeeghoedje

Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pot wildfond
  • 1 liter water
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 0.5 bakje champignons in plakjes
  • 200 gram verse soepgroenten fijngesneden
  • 2 eetlepels verse gemengde tuinkruiden
  • 1 ei losgeklopt
  • Boter
  • 1 eetlepel cognac

Instructies

  • Bereid de bouillon door de wildfond met water te mengen volgens de aanwijzingen op de pot.
  • Laat het bladerdeeg ontdooien op een koele ondergrond en snijd cirkels uit die iets groter zijn dan de bovenomtrek van de vuurvaste soepkommen.
  • Snijd de soepgroenten eventueel fijner en voeg de champignons toe.
  • Laat beide ingrediënten 5 minuten zachtjes in de bouillon meekoken.
  • Roer de verse kruiden erdoor en breng op smaak met cognac, peper en eventueel zout.
  • Schep de bouillon in de kommen, bestrijk de randen met de losgeklopte eierdooier en druk de deeglapjes op de kommen vast.
  • Bestrijk ook het deeg met ei.
  • Bak de kommen in een zeer hete oven (225°C) gedurende 10 minuten, of totdat het bladerdeeg goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep / Voorgerechten / Wild