Wildbouillon met Bladerdeeghoedje
Ingrediënten
- 1 pot wildfond
- 1 liter water
- 4 plakjes bladerdeeg
- 0.5 bakje champignons in plakjes
- 200 gram verse soepgroenten fijngesneden
- 2 eetlepels verse gemengde tuinkruiden
- 1 ei losgeklopt
- Boter
- 1 eetlepel cognac
Instructies
- Bereid de bouillon door de wildfond met water te mengen volgens de aanwijzingen op de pot.
- Laat het bladerdeeg ontdooien op een koele ondergrond en snijd cirkels uit die iets groter zijn dan de bovenomtrek van de vuurvaste soepkommen.
- Snijd de soepgroenten eventueel fijner en voeg de champignons toe.
- Laat beide ingrediënten 5 minuten zachtjes in de bouillon meekoken.
- Roer de verse kruiden erdoor en breng op smaak met cognac, peper en eventueel zout.
- Schep de bouillon in de kommen, bestrijk de randen met de losgeklopte eierdooier en druk de deeglapjes op de kommen vast.
- Bestrijk ook het deeg met ei.
- Bak de kommen in een zeer hete oven (225°C) gedurende 10 minuten, of totdat het bladerdeeg goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g