Indonesische Wilde Rijst met Wortel, Djinten en Karwij

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gr witte en wilde rijst
  • 4 bospeentjes
  • 2 el olie
  • 1 tl djinten
  • ½ el karwijzaadjes
  • zout

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Maak de wortels schoon en rasp ze grof.
  • Verhit de olie in een hapjespan en bak de wortel met de djinten al omscheppend ca. 2 minuten. Schep de karwijzaadjes en de rijst erdoor en laat het geheel in ca. 3 minuten door en door heet worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Opmerkingen:

Dit gerecht is een heerlijk bijgerecht bij diverse hoofdgerechten en voegt een heerlijke Indonesische smaak toe aan je maaltijd.

Wijnadvies:

Bij dit aromatische gerecht past een lichtzoete witte wijn zoals een Gewürztraminer of een Riesling. Hun fruitige en bloemige tonen zullen mooi samengaan met de kruidige en aardse smaken van de rijst en wortel.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 1 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Rijst
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch