Wilde rijstsoep

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram rijst
  • 4,2 dl water
  • 2 gesnipperde ui
  • 1 eetlepel boter
  • 2 stengels bleekselderij in stukjes
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • ½ theelepel gedroogde salie
  • 8 ½ dl water of groentebouillon
  • 2 theelepels poeder groentebouillon
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus
  • 6 kleine geschilde grofgesneden aardappels
  • 1 gesnipperde wortel
  • melk of lichte room

Instructies

  • Doe de wilde rijst met het water in een pan en breng het aan de kook.
  • Zet het vuur laag en laat 40-50 minuten zacht koken tot de rijst gaar is en het meeste water is geabsorbeerd.
  • Bak de uisnippers in de boter glazig.
  • Voeg de selderij, tijm en salie toe en laat de soep nog 5-10 minuten koken.
  • Voeg het water, het bouillonpoeder, de sojasaus en de aardappelen toe en laat de soep ± 20 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn.
  • Laat de soep iets afkoelen en pureer haar in een keukenmachine of met een mixer.
  • Doe de soep weer in de pan en voeg de wortel en wilde rijst toe.
  • Voeg de melk of room toe om de soep tot de gewenste samenstelling te verdunnen.
  • Laat de soep zacht op temperatuur komen en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

U kunt een grote hoeveelheid wilde rijst koken, deze in kleine porties invriezen en de rijst naar behoefte aan soep of andere gerechten toevoegen.
Variatie: Rooster wat geschaafde amandelen en strooi die voor het serveren over de soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Soep