Wilde rijstsoep
Ingrediënten
- 50 gram rijst
- 4,2 dl water
- 2 gesnipperde ui
- 1 eetlepel boter
- 2 stengels bleekselderij in stukjes
- ½ theelepel gedroogde tijm
- ½ theelepel gedroogde salie
- 8 ½ dl water of groentebouillon
- 2 theelepels poeder groentebouillon
- 1 eetlepel Japanse sojasaus
- 6 kleine geschilde grofgesneden aardappels
- 1 gesnipperde wortel
- melk of lichte room
Instructies
- Doe de wilde rijst met het water in een pan en breng het aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat 40-50 minuten zacht koken tot de rijst gaar is en het meeste water is geabsorbeerd.
- Bak de uisnippers in de boter glazig.
- Voeg de selderij, tijm en salie toe en laat de soep nog 5-10 minuten koken.
- Voeg het water, het bouillonpoeder, de sojasaus en de aardappelen toe en laat de soep ± 20 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn.
- Laat de soep iets afkoelen en pureer haar in een keukenmachine of met een mixer.
- Doe de soep weer in de pan en voeg de wortel en wilde rijst toe.
- Voeg de melk of room toe om de soep tot de gewenste samenstelling te verdunnen.
- Laat de soep zacht op temperatuur komen en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt een grote hoeveelheid wilde rijst koken, deze in kleine porties invriezen en de rijst naar behoefte aan soep of andere gerechten toevoegen.
Variatie: Rooster wat geschaafde amandelen en strooi die voor het serveren over de soep.