Windsorsoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 liter kalfsbouillon
  • 100 gram kalfsschnitzel in zeer smalle reepjes
  • 35 gram boter
  • 1 gepeld en kleingesneden ui
  • 35 gram bloem
  • 25 gram vermicelli
  • ½ dl koffieroom
  • 2 eetlepels Madeira
  • zout
  • versgemalen peper
  • nootmuskaat

Instructies

  • Breng in een pan de bouillon aan de kook en voeg de reepjes schnitzel toe.
  • Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat het vlees in 15 minuten zachtjes gaar koken.
  • Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en houd het apart.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui 3 minuten.
  • Roer de bloem door het mengsel.
  • Voeg er, voortdurend roerend, met kleine scheutjes tegelijk de warme bouillon aan toe tot een gebonden soep is ontstaan.
  • Voeg de vermicelli aan de soep toe, zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat
  • de vermicelli in ± 15 minuten zachtjes gaar koken.
  • Roer de reepjes vlees, de koffieroom en de Madeira door de soep en breng haar op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep