Witte chocolade knapperkoekjes in bonbonpapiertjes
Supersnelle knapperige koekjes met witte chocolade, cornflakes en vrolijke suikermuisjes – klaar in een handomdraai en perfect voor bij de koffie of als traktatie.
Equipment
- Bonbonpapiertjes
- theelepel
- vuurvaste schaal
Ingrediënten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 300 gram cornflakes
- 1 doosje suikermuisjes
- 5 repen witte chocolade
Instructies
- Breek de witte chocolade in stukjes.
- Doe de chocoladestukjes in een vuurvaste schaal of pan.
- Smelt de chocolade au-bain-marie met 2 eetlepels zonnebloemolie.
- Zet de bonbonpapiertjes klaar.
- Meng beetje bij beetje de cornflakes voorzichtig door de gesmolten chocolade.
- Vul de bonbonpapiertjes met het chocolademengsel met behulp van een theelepeltje.
- Bestrooi de gevulde papiertjes met suikermuisjes.
- Laat de koekjes 30 minuten uitharden in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer op een decoratief schaaltje met een kopje muntthee of espresso. Wijnadvies:
Geen wijnadvies nodig; combineer liever met een zoete drank zoals muntthee of chocolademelk.
Serveer op een decoratief schaaltje met een kopje muntthee of espresso. Wijnadvies:
Geen wijnadvies nodig; combineer liever met een zoete drank zoals muntthee of chocolademelk.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 34 g | Protein: 3 g | Vet: 14 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 20 g