Witte chocoladetaart
Iedereen weet dat aardbeien en pure of melk chocola heerlijk samen zijn. Maar wist u dat aardbeien en witte chocolade ook lekker samen smaken?
Ingrediënten
- 115 g witte Droste chocoladepastilles
- 120 ml slagroom
eventueel: 1 el rum of vanille essence
- 115 g boter
- 175 g suiker
- 3 ei
- 225 g bloem
- 2 eetlepel(s) bakpoeder
- snufje zout
- 675 g Aardbeien in plakjes
- 1 Aardbeien
- 7,5 dl slagroom
eventueel:
- 2 eetlepel(s) rum of aardbeienlikeur
Voor de mousevulling:
- 250 g witte Droste chocolade in stukjes
- 3,5 dl slagroom
eventueel:
- 2 eetlepel(s) rum of aardbeienlikeur
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet twee 5 cm diepe springvormen van 23 cm. doorsnee in en bestuif ze met bloem.
- Leg bakpapier op de bodem.
- Doe de room (120 ml.) in een pannetje en verwarm het (niet laten koken).
- Doe nu de witte chocolade (115 gram) in de room, zodat het smelt en roer net zolang totdat er een glad mengsel ontstaat.
- Roer de melk, en eventueel de rum of de vanille-essence er door heen, en laat de massa afkoelen.
- Klop de boter en suiker in 3-5 minuten licht en schuimig.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe en klop ze goed door het mengsel.
- Roer in een kom de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar.
- Voeg nu afwisselend een gedeelte van het bloemmengsel en de gesmolten chocolade toe aan het eimengsel.
- Giet het beslag in de springvormen en strijk de bovenkant glad.
- Bak de taarten 20-25 minuten tot een prikker er weer schoon uitkomt.
- Stort de taarten na tien minuten op een taartrooster, trek het papier eraf, en laat ze verder afkoelen.
- Voor de moussevulling: smelt al roerend de witte chocolade met de slagroom.
- Roer eventueel de rum of likeur erdoor en giet de vulling over in een kom.
- Laat het afkoelen en iets opstijven en klop het vervolgens met een garde licht op.
- Snijd de beide taarten met een kartelmes in twee lagen.
- Zodat er 4 taartlagen ontstaan.
- Leg 1 laag op een schaal en strijk er 1 derde van de mousse op.
- Verdeel nu 1 derde van de aardbeienplakjes op de mousse, en leg hierop de 2e taartlaag. Herhaal de procedure, tot de mousse en aardbeienplakjes op zijn.
- Leg nu de laatste taartlaag erop.
- Klop de slagroom, met de eventuele rum of likeur, stijf.
- Spreid nu ongeveer de helft op de boven- en zijkanten van de taart, zodat deze helemaal bedekt zijn met slagroom.
- Schep de rest in een spuitzak, en spuit decoraties op de taart.
- Versier de zijkanten met de laatste aardbeienplakjes en garneer de bovenkant met de rest van de aardbeien.