Wittechocolade aardbei-ijsbonbon
De echte chocoladekenner weet, chocolade en aardbei smaakt hemels samen. Dit is een eenvoudig 'recept' voor een heerlijke en aparte chocolade-ijsbonbon. Uiteraard ook met melk chocolade of pure chocolade te maken.
Ingrediënten
- Aardbeien
- Droste pure of melkchocolade pastilles
- kleine siliconenvormpjes zoals voor ijsblokjes
Instructies
- Was de aardbeien en verwijder het kroontje.
- Leg al het fruit op een schaaltje, zorg ervoor dat deze niet nat is.
- Smelt de Droste witte pastilles in een bakje (au bain marie), totdat alle pastilles gesmolten zijn en er een smeuïg geheel ontstaan is.
- Vul nu de vormpjes met deze heerlijke gesmolten chocolade en leg daarin de aardbei.
- Druk deze een klein beetje aan, zodat de aardbei goed onder is en bedekt is met de chocolade.
- Zet nu de ijsblokjesvorm in de vriezer en haal deze na enkele uren uit de vriezer.
- Zo is er een heerlijke ijsbonbon ontstaan met vers fruit!